Jonain keväänä herään

jonain_kevaana_heraan.jpg
Jonain keväänä herään on Katri Rauanjoen toinen romaani. Päähenkilö Kerttu on nelikymppinen kuudennen luokan opettaja. Kerttu on aina valmis erilaisiin projekteihin ja työryhmiin. Pakkohan se on. Kertunkin tilalle saattaa kärkkyä joku nuori, osaava ja kaunis opettajanalku, josta pitävät kaikki. Kerttu uupuu ja se on hävettävää hyvälle tytölle. Katri Rauanjoki on kirjoittanut todentuntuisen tarinan ruuhkavuosien paineista ja selvittämättömistä asioista.Vaikka kirja kertoo masennuksesta ja uupumuksesta, itse tarina ei ole sitä. Kun Kerttu saa apua, solmut alkavat aueta. Lopuksi Kerttu tekee omat ratkaisunsa.

Lisää kirjoja koulumaailmasta:

Uupumukseen liittyviä tietokirjoja:

Riittämättömyyden tunne ja täysillä tekeminen on monelle uupuneelle tuttua. Juha T. Hakala on kirjoittanut oivan kirjan siitä, miten nykyihminen saattaa pinnistää tekemisissään äärimmäisyyksiin ja kohtuus unohtuu. Harrastus ei enää olekaan hupia vaan totisinta totta ja täydellisyyden tavoittelua. Koti on viimeisen päälle sisustettu ja ruoaksi ei kelpaa tavallinen kotiruoka. Parhaansa yrittämisessä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta äärimmäisyyksiin ei ole tarvetta mennä. Mikä saakaan toiset ihmiset juoksemaan kilometri kilometrin jälkeen säässä kuin säässä ja toiset tyystin laiskottelemaan sohvalla?  Hakalan kirja on nimeltään Kohtuuden kirja: näkökulmia ääriyhteiskuntaan.

Ja lopuksi hyvän mielen kirja: Tittamari Marttisen kirjassa Nainen, joka söi napoleonin kirjailija kertoo oman elämänsä pienistä iloista ja kehottaa nauttimaan elämästä. Kirjan sanomana on, että elämässä on edettävä askel kerrallaan, hetkessä eläen. Mielihyvä ja hemmottelu kuuluvat elämään. "Vanhan sanonnan mukaan ei saa noukkia rusinoita pullasta. Miksei muka? Rusinat on takoitettu noukittavaksi!", muistuttaa Marttinen osuvasti kirjassaan. Uupuneena voi olla vaikeaa noudattaa Tittamari Marttisen ohjeita, eikä tarvitsekaan. Uupuneena kannattaa mieluummin hakeutua ammattiauttajan luokse. Kuitenkin väliaikaiseen väsymykseen ja matalapaineeseen voi suositella ottamaan oppia Tittamari Marttiselta.

nainen_joka_soi_napoleonin.jpg  kohtuuden_kirja_0.jpg

Arviot: 

Ei äänestetty