Kirjoja avioerotilanteista

Kuvakirjoja avioerosta

Annika Grahn: Siili ja taikakorut (2009).  Pieni siili asuu kahdessa kodissa-.Siili oppii käsittelemään ikävän tunteita ja näkemään koko perheelle uudessa tilanteessa myös hyviä puolia.
Kes Gray: Rakkausliima (2010). Pieni poika etsii rakkausliimaa, jolla saisi korjattua äidin ja isän särkyneen avioliiton. Pian hän kuitenkin huomaa, että vaikka vanhempien välejä ei voikaan enää korjata, he molemmat silti rakastavat yhä häntä. Riimitelty.
Kanto, Anneli: Jakke ja Simo (2009). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Essi Kummu: Puhelias Elias (2012). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Esko Rinnevuori: Pasin kaksi kotia (2013). Psykologi Esko Rinnevuoren suunnittelema kirja pohjautuu niihin kokemuksiin, joita hän on hankkinut työskennellessään eron kokeneiden lapsiperheiden kanssa. Kirja on tarkoitettu luettavaksi yhdessä lapsen kanssa.
Maisa Tonteri: Okko Oravan kaksi pesää (2011). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Melanie Walsh: Minulla on kaksi kotia (2013). 
Brigitte Weninger: Nähdään taas, isä (2008). Tommi ei tajua, miksi isä lähtee aina omaan asuntoonsa eikä jää hänen ja äidin luokse niin kuin ennen. Kirja käsittelee myötätuntoisesti lapsen vaikeuksia avioeron tuomissa ongelmissa.

Helppolukuisia lastenkirjoja

Tapani Bagge: Kotona (2012) Lue kuvaus kirjasta tästä.
Marie-Hèléne Deval: Pikku Mäyrän kaksi kotia (2008) Pikku Mäyrällä on suuri murhe: jos vanhemmat eivät enää rakasta toisiaan, rakastavatko ne silti häntä?
Jo Hoestlandt: Kotona myrskyää (2007) Kotona riidellään. Saara haluaisi palata aikaan, jolloin kaikki tykkäsivät toisistaan.

Nuortenkirjoja

Outi Alm: Karkumatkalla kotiin (2010) Lue kuvaus kirjasta tästä.
Pia Hagmar: Saran haave (2003)
Laura Honkasalo: Metsästä tuli syöjätär (2000)
Jenny Jägerfeld: Oli kerran äiti joka katosi (2011) Lue kuvaus kirjasta tästä.
Markku Karpio: Myrskyvaroitus (2008) Lue kuvaus kirjasta tästä.
Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea (2012) Lue kuvaus kirjasta tästä.
Jacqueline Wilson: Kahden kodin välillä (2002). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Jacqueline Wilson: Kurja juttu (2007) Lue kuvaus kirjasta tästä.

rakkausliima.jpgpuhelias_elias.jpgokko_oravan_kaksi_pesaa.jpg

 

Avioerosta aikuisille

Katariina Hakaniemi: Tahdoin.17 tarinaa elämästä eron jälkeen (2016). Saatavana myös e-kirjana.Eronneiden haastatteluihin perustuvia tarinoita.
Ilona Rauhala: Eron keskellä (2014) Tunnetun  psykologin ratkaisukeskeinen opas eroa harkitseville ja eronneille naisille.
Rachel A. Sussman: Erokirja. Naisen opas erosta toipumiseen (2012). Amerikkalaisen parisuhdeterapeutin näkemys avioeron vaiheista.
Jouko Linnankoski, Markku Valtonen, Sampo Puoskari: Erosta elossa. Ero-opas miehille (2008). Miessakit ry:n oppaassa käsitellään eron henkisiä jakäytännöllisiä ulottuvuuksia miesten näkökulmasta.
Salme Karvinen, Ulla Halttunen, Aila Keskinen: Erosta eteenpäin (2016). Kansan Raamattuseuran julkaisema, kristillisen toipumistyön periaatteisiin nojaava opas avuksi erotyöskentelyyn.

Lapset ja ero

Katariina Hakaniemi: Kaksi kotia.17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen (2016). Eroperheiden lasten haastatteluihin perustuvia tarinoita.
Sirkku Niemelä, Aino Kääriäinen: Millan isä ja äiti eroavat. Miten lasta voi auttaa vanhempien erotessa (2015). Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n julkaisema kirja auttaa vanhempia tukemaan ja huomioimaan lastensa tarpeita erotilanteessa.
Leena Mäkijärvi: Kahden kodin lapset (2014). Kokeneen kasvatusalan ammattilaisen neuvoja lapsen tukemiseen avioerossa.

Bruce Fisherin eroseminaari-metodi

Bruce Fisherin : Jälleenrakennus. Kun suhteesi päättyy (1993), Fisherin muut parisuhdekirjat.
Psykologi Kari Kiianmaa soveltaa Bruce Fisherin metodia Suomessa. Kiianmaa on kirjoittanut useita parisuhdeaiheisia teoksia ja suomentanut kansainvälistä erokirjallisuutta.Kiianmaan teoksia ovat mm. Hyvä ero, uusi elämä (2008) Huomenna on paremmin. Selvitymisopas, kun vanhemmat eroavat (2005) ja  Kirjeitä rakkaudessa petetyille (2012).
Marianna Stolbow: Erosta eteenpäin (2014). Kirjoittaja on parisuhdekouluttaja ja eroseminaarien ohjaaja. Lue kuvaus kirjasta tästä.

Käytännön asioita avioerotilanteessa

Helinä Häkkänen-Nyholm, Jan-Olof Nyholm: 130 kysymystä avioerosta. Psykologin ja lakimiehen opas hyvään eroon (2015). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Jenni Laine: Kohti uuta onnea. Käytännönläheinen avioero-opas (2014). Lue kuvaus kirjasta tästä.
Tiina Nýsten: Parisuhteen juridiikka (2015). Käsikirja parisuhteeseen ja lapsiin liittyvistä juridisista kysymyksistä, oikeuksista ja velvollisuuksista.

 

 

Aineisto päivitetty ja tarkistettu: 2.1.2017/Kouvolan pääkirjasto

Aiheet: 

Arviot: 

Ei äänestetty