Minecraft!

(Kuva: Cristian Borquez / Flickr.com)

Minecraft on peli, jonka parissa voi viettää aikaa vaikka kuinka. Pelissä pääsee luomaan kuutioista ihan mitä tahansa – kokonaisia uusia maailmoja. Tai sitten voi rakennella jotain vanhaa ja tuttua. Jos Lego-palikoilla rakentelu on sydäntä lähellä, kannattaa istahtaa Minecraftin ääreen.

Muutkin kuin Legon ystävät löytävät tästä pelistä riemua pitkäksi aikaa. Jos pelkkä rauhaisa rakentelu kuulostaa tylsältä, pelistä löytyy myös selviytymistila. Pelissä edelleen rakennellaan, mutta sen lisäksi on myös jännittävää seikkailua ja suojautumista öisiltä hirviöiltä. Minecraftia voi pelata tietokoneella, erilaisilla pelikonsoleilla tai vaikkapa tablettilaitteilla.

Jos sinulla ei ole omaa Minecraft-peliä ostettuna, voit lainata tai varata pelin kirjastosta. Klikkaa omistamasi pelikonsolin kohdalla, niin näet, mistä kirjastosta pelejä löytyy:

Minecraft-kärpäsen pureman kannattaa ehdottomasti tutustua kirjaston Minecraft-oppaisiin. Meiltä löytyy kirjoja, joissa on ideoita upeisiin rakennelmiin ja oppaita, jotka auttavat pelin pelaamisessa esimerkiksi selviytymistilassa.

Minecraftista on kirjoitettu myös kolmiosainen Elementia kronikat-kirjasarja, jossa kerrotaan Elementia-palvelimella tapahtuva seikkailutarina.

Sarjan ensimmäisessä osassa pelaajat Stan, Kat ja Charlie saapuvat peliin, mutta he huomaavat nopeasti olevansa vaarassa. Kuningas on säätänyt lain, jonka mukaan kaikki alemman tason pelaajat karkotetaan palvelimelta seuraavana kuulutuspäivänä. Jokainen, joka yrittää auttaa uusia pelaajia, vaiennetaan. Lain voimaantulopäivä lähestyy, ja pelin luonnonvoimien armoilla olevat Stan, Kat ja Charlie ryhtyvät yhdessä selvittämään Elementian mysteerejä ja johtamaan taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta.

Jos haluaa tietää, miten kolmikon tarina jatkuu, kannattaa tarttua Elementia kronikat-sarjan ykkösosaan, joka on nimeltään Oikeuden voitto.

Elementia kronikat-kirjat kirjastossa (klikkaa kantta, niin saat lisää tietoa kirjoista!):

 

Sarjan kolmas osa on jaettu kahteen eri kirjaan. Nämä osat ovat vielä niin uusia, että niitä ei ihan heti saa käsiinsä. Niistä kannattaakin tehdä varaus, jotta saa mahdollisimman nopeasti oman kirjan luettavaksi! Kirja tulee lukukuntoon, kunhan se saapuu kirjastoon työntekijöiden käsiteltäväksi. Kirjaan laitetaan mm. muovi, joka suojaa sitä elämän kolhuilta. Minecraft-seikkailutarinoita lukiessa voi virirttäytyä tunnelmaan kuuntelemalla pelin musiikkia, jota voi varata tästä linkistä!

Oppaita tosiaan löytyy laidasta laitaan. Tässä on lista kirjaston Minecraft-tietokirjoista. Klikkaamalla kirjan nimeä saat auki kirjan tiedot ja voit esim. tehdä kirjaan varauksen.

Minecraft-aloittelijan kannattaa tarttua näihin oppaisiin:

Minecraft : aloittelijan opas

Minecraft : punakiviopas

Minecraft : taisteluopas

Minecraft : rakennusopas
Minecraft : palikkapedia

Minecraft : pelaajan kirja

Kokeneemmille pelaajille ja ideoita kaipaaville on kattava valikoima:

   

Minecraft salaisuudet : 100 nerokasta vinkkiä

Suuri Minecraft -opas  
Kaikenkattava opas Minecraftin maailmaan. Osa 1, Perusteet ja selviytyminen

Kaikenkattava opas Minecraftin maailmaan. Osa 2, Rakentaminen ja punakivi

Minecraft® : rakenna uskomattomia maailmoja

Minecraft : pelaajan opas

Minecraft: Mahtavat rakennelmat

Tässä on kirjastoon tulevia oppaita ja kirjoja:

Minecraft : rakenna ihmeellisiä maailmoja

Minecraft medieval fortress : exploded builds

 

Minecraft Selviytymisen salaisuudet

 

Minecraft : Ohjelmointikirja

Enkkua taitavalle löytyy Minecraft-ohjelmointioppaita:

Adventures in Minecraft

 

A beginner's guide to writing Minecraft plugins in JavaScript

Aiheet: 

Arviot: 

Average: 5 (1 vote)