Musiikkia verkossa kirjastokortilla

naxos.jpg

Naxos Music Library on internetissä toimiva musiikin kuuntelupalvelu. Suurin osa sen sisällöstä on klassista musiikkia, mutta valikoimissa on myös muun muassa maailmanmusiikkia, jazzia ja vanhempaa popmusiikkia sekä muutamia äänikirjoja. Tällä hetkellä kuunneltavissa on yli 86 000 levyä ja yli miljoona musiikkikappaletta. Valikoima kasvaa kuukausittain.

Sivusto on myös klassisen musiikin tietopankki ja sisältää muun muassa tietoa säveltäjistä ja esittäjistä, musiikkisanaston, oopperoiden librettoja ja juonikuvauksia, valmiita soittolistoja sekä materiaalia musiikkikasvatukseen.

 

Palvelun käyttö

Palveluun pääsee kirjautumissivun kautta osoitteessa http://kouvola.naxosmusiclibrary.comKirjastokortin numero kirjoitetaan kenttään Ange lånekortsnummer.

Palvelua voi käyttää kahden tunnin ajan, jonka jälkeen voi halutessaan kirjautua uudestaan sisään. Muista myös kirjautua ulos sivun yläreunan Log out -painikkeella, jotta paikkasi vapautuu seuraavalle käyttäjälle (yhtä aikaa voi olla kirjautuneena 10 Kyyti-kirjastojen asiakasta).

 

nml.jpg

Naxos Music Library on käytettävissä myös mobiililaitteilla (Android- ja iOS-laitteet).

Mobiilipalvelun käyttö vaatii Naxoksen sovellusohjelman lataamisen sekä oman käyttäjätilin luomisen. Käyttäjätilin avulla voi myös tallentaa omia soittolistoja.

 

Näin saat mobiilisovelluksen käyttöösi:
  1. Siirry osoitteeseen http://kouvola.naxosmusiclibrary.com/
  2. Kirjoita Ange lånekortsnummer -kenttään Kyyti-kirjastokorttisi numero ja valitse Login.
  3. Valitse Playlists-välilehti. Klikkaa kohdasta Student/member playlists account linkkiä Sign up. Täytä lomake ja valitse Register New Account Now.
  4. Lataa mobiililaitteeseesi sovellus Naxos Music Library (NML) iTunesista (iPhone, iPod, iPad) tai Google Playsta (Android-laitteet).
  5. Sähköpostiin tulee linkki, jota klikkaamalla aktivoit luodun tilin käyttöösi. Antamasi sähköpostiosoite ja salasana toimivat Naxos-mobiilipalvelun käyttäjätunnuksena ja salasanana.

Laitteellasi on tämän jälkeen käytössä koko Naxos Music Libraryn äänitetarjonta missä ja milloin vain. Palvelun käyttöön suositellaan WiFi-yhteyttä.

 

Muista myös kirjautua ulos mobiilisovelluksesta, jotta paikkasi vapautuu seuraavalle käyttäjälle (yhtä aikaa voi olla kirjautuneena 10 Kyyti-kirjastojen asiakasta).

Aiheet: 

Arviot: 

Average: 3.3 (4 votes)