Musiikkibasaari on avattu

Suomen musiikkikirjastojen yhteinen verkkopalvelu Musiikkibasaari avattiin 8.2.2013. Nyt samasta osoitteesta löytyvät kirjastojen tuottamat verkkosivustot ja hakemistot, blogit, uutiset ja valtakunnallinen musiikkitietopalvelu.

 

 

 

 

Musiikkibasaarin ytimenä on suositun Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun musiikkilaajennus Kysy musiikista, jonka kautta suomalaiset musiikkikirjastoammattilaiset vastaavat kansalaisten kysymyksiin. Mitä tahansa musiikkiin liittyvää saa kysyä, kaikkeen yritetään vastaus löytää.
 
Musiikkibasaarin kautta pääsee kätevästi myös kirjastojen kansallisiin tietokantoihin Musiikkia aiheesta (taidemusiikkisävellysten aihehaku), Hankalat musiikkinimet ja Soitinnimien ohjeluettelo. Kätevät linkit on myös Yleisradion Fono.fi-tietokantaan sekä monien kirjastojen tarjoamaan verkkokuuntelupalveluun Naxos Music Library.
 
Musiikkibasaarin myötä julkistetaan myös Kirjastojukeboksi, joka linkittää HelMet-kirjaston uutuusluettelon CD-uutuuksia suoraan Spotify-palvelun kautta kuunneltavaksi.
 
Musiikkibasaarin peruspalvelua ovat myös musiikillisen tiedonhaun toimitetut linkit, luettelot musiikkikirjastoista ja niiden verkkopalveluista sekä kaikki musiikkikirjastoissa kirjoitettavat blogit kätevästi yhdestä paikasta. Enää ei tarvitse harhailla, Musiikkibasaarin kautta avautuvat kaikki musiikkikirjastojen palvelut.
 
Musiikkibasaarin ovat suunnitelleet ja Kirjastot.fi:n ammattilaisten kanssa toteuttaneet HelMet-musiikkivarastossa työskentelevät Jaska Järvilehto ja Heikki Poroila. Sivusto on vapaasti linkattavissa muihin palveluihin.
 
 

Arviot: 

Average: 4.5 (2 votes)