3D-tulostin Mediamajassa

Mediamajassa on tammikuun ajan käytössä asiakaskäyttöön 3D-tulostin, joka valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista malleista. Tervetuloa kokeilemaan kirjastoon miten 3d-tulostin toimii. Voit valita oman tulostettavan esineen internetin mallinnuspankeista tai suunnitella henkilökunnan opastuksella oman 3D-mallin.Tulostimen käytössä opastaa KSAO:n datanomiopiskelijat.

Katso video tulostimesta:

https://www.youtube.com/watch?v=QM6z5Dd2Vuk&feature=youtu.be

Miten voin varata ajan 3D-tulostukseen?

Ajanvarauksen voit tehdä Mediamajasta tai puhelimitse numerosta 020 61 51333. Tulosteen hinta on 50 senttiä/tuloste, max. varausaika on 3 tuntia. Suosittelemme valitsemaan mallin etukäteen. Sivustoja mallien lataamiseen: www.thingiverse.com, www.youmagine.com

Millainen 3D-tulostin Mediamajalla on?

Kouvolan kirjaston mediamajalla on tällä hetkellä käytettävissä Makerbot Replicator X2, jolla on teoriassa mahdollista tulostaa jopa 20cm x 20cm x 20cm kokoisia esineitä, mutta käytännössä 3 tunnin varauksen aikana koko rajoittuu alle 5-10cm:n mittoihin. Tulostin sulattaa muovinauhaa ja suihkuttaa nauhan haluttuun muotoon. Tulostettava esine rakentuu kerros kerrokselta. 

3D-mallinnus

3D-tulostuksessa käytetty tiedostomuoto on STL. Mallintamiseen sopii lähes mikä tahansa CAD- tai 3D-mallinnusohjelma, ja internetistä on ladattavissa runsaasti vapaasti käytettäviä mallitiedostoja. Ilmaisia mallinnusohjelmia ovat esimerkiksi SketchUp, Blender sekä helposti lähestyttävä, verkkoselaimessa toimiva Tinkercad.

 

Arviot: 

Average: 4.7 (3 votes)