Välipalaa koulun jälkeen!

Uusimmassa Andy Stantonin kirjassa Herra Gummi ja tanssiva karhu Joonatan Kare kiertää kuumailmapallolla ympäri maailmaa tutustumassa eri maiden välipalatarjontaan, mm. Intiasta hänen mukaansa tarttuvat samosat ja Japanista sushit  Itselleni riittää kyllä välipalaksi ihan tomaattijuustovoileipä! Seuraavista kirjoista voit kuitenkin löytää erilaisia välipalaherkkuja koottavaksi isompaankin nälkään:

rosvoruokaa.jpg

Siri Kolun Me Rosvolat -kirjoista tutut Rosvolat ovat Ränttätänttää, rosvoruokaa -kirjan perusteella kyllä aikamoisia herkkusuita. Ahmi sinäkin kirjan reseptein Hurja-Kaarlon espanjalaisia ikkunoita, juuressipsejä tai Helen luksushampparia. Miten olisi jälkiruoaksi Markuksen makeaa munakasta, Kuokkijarosvon smuudia tai ehkä sorapoppareita?

keittion_helmet.jpgkaak.jpg

Katso Keittiön helmet: 29 herkullista välipalaa -kirjasta, millaisia ovat Tuhkimon eväsleivät, tanskalainen pannukakku tai hiiriystävän pirtelöt. Tee Kääk, välipalaa: 32 Akun suosikkiohjetta -kirjan ohjeilla ensin esimerkiksi pikkupitsoja, savukala-fetajuustosämpylöitä, ruishampurilaisia, hot dogeja kolmella täytteelä ja täytettyjä pinaatti-, porkkana- ja punajuurilettuja ja sitten nautiskele jälkiruoaksi vaikkapa herkkusmoothie tai Superhessun välipalapatukka.

goodies.jpgkoko_perheen_kokkauskirja.jpg

Kokeile Kaakaoiden kuningatarta, karkkimeloneita, samettiunelmaa, New Yorkin kerrosomppua, pähkinäpalloja tai simppeliä shakshukaa Goodies!: hemmottele itseäsi kevyillä superherkuilla -kirjan resepteillä. Erilaisia ihania vohveli- ja ohukaisohjeita sinulle tarjoaa Kate Habershon Vohvelit & Ohukaiset -teoksessaan. Koko perheen kokkauskirja: ensimmäiset reseptit -kirjasta löytyvät esimerkiksi jauhelihakierteiden, juustosarvien, mehevän porkkanaleivän, tonnikalapizzapannarin ja köyhien ritareiden teko-ohjeet.

juniorikokkii.jpghei_me_kokataan.jpgviivin.jpg

Juniorikokki: opi kokkaustaidot ja tee itsestäsi mestari -kirjasta löydät pikkupurtavaksi mm. tomaattikuskussalaatin, taskuleipien, aurinkoisten ruukkuleipien ja ihan perusleivän teko-ohjeet. Myös Pikkumimmien keittokirjan ja Pikkujätkien keittokirjan ohjeilla pääset kokkaamaan välipalaruokaa, esim. ruskapiiraasta ja tortilloista porkkanasämpylöihin ja lämpimiin ruisvoileipiin. Hei me kokataan! -kirja taas tarjoaa ohjeet esim. maistuvien juustosämpylöiden, hernehummuksen ja pikkulettujen tekoon. Viivin keittiössä ohjein leivot ihania täytettyjä leipiä, lihalevypiirakkaa ja nakkipiiloja.

mestarirotan.jpgtassulan.jpg

Maistuisiko etanakiehkura, kerrosvoileipä tai munakas. Näihin ohjeisiin pääset käsiksi kirjassa Mestarirotan reseptit: koko perheen keittokirja. Tassulan iloinen keittokirja paljastaa sen sijaan mm. ohjaustehostinomeletin, pinaattilättyjen ja taskuvarkaan evästaskujen teko-ohjeet.

Aiheet: 

Arviot: 

Ei äänestetty