Pyhtää

Kielitoimiston sanakirja

Kielitoimiston sanakirja on sähköinen ajantasainen suomen kielen sanakirja. Siinä on noin 100 000 hakusanaa, ja se kuvaa suomen nykyisen yleiskielen keskeisen sanaston. Sanakirja antaa tietoa nykysuomen sanojen merkityksistä, käytöstä ja tyylisävyistä samoin kuin taivutuksesta ja oikeinkirjoituksesta. Kielitoimiston sanakirja nojautuu kannanotoissaan suomen kielen lautakunnan päätöksiin. Kielitoimiston sanakirja korvaa aiemmin painettuna julkaistut Suomen kielen perussanakirjan (vuosilta 1990–94) sekä Nykysuomen sanakirjan (vuosilta 1951–61). 

eMagz

eMagz on sähköinen aikakauslehtipalvelu, jossa voi lukea yli 30 kotimaista aikakauslehteä. Lehdet ovat digitaalisia näköisversioita, eli samanlaisia kuin painetut lehdet. Lehdet ovat luettavissa 12 kuukauden ajan.

Samaa lehteä voi yhtä aikaa lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.

Viola

Viola - musiikkiaineistojen yhteistietokanta on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Se on myös musiikkiaineistojen yhteistietokanta. Viola sisältää tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen. Jonkin verran Violassa on tietoja myös ulkomaisista nuoteista ja äänitteistä.

ePress

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet. Lehdet ovat luettavissa kahden kuukauden ajalta.

Melinda

Melinda on yliopistokirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, useiden AMK-kirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvästä  aineistosta.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Pyhtää