Complete... kaikki

Teoksen nimi: 

Complete... kaikki

Tekijä: 

Mana Mana

Aineistolaji: 

  • äänite

Teoksen julkaisuvuosi: 

2000

Mana Mana on merkittävä suomalainen rockbändi, jonka ainutlaatuinen soundi koostuu Jouni Mömmön persoonallisista vokaaleista ja Otra Romppasen taidokkaasta kitaransoitosta. Bändin sanoitukset ovat erittäin synkkiä ja musiikki hyvin raskasta, välillä jopa psykedeelistä.

Kovin tunnetuksi Mana Mana ei koskaan noussut, sillä yhtyeen taival ei ollut pitkä. Mana Mana perustettiin vuonna 1986 ja debyyttilevy Totuus palaa julkaistiin vuonna 1990. Vuosi levyn julkaisusta yhtyeen pääjäsen, omalaatuinen laulaja-kitaristi ja biisientekijä Jouni Mömmö teki itsemurhan. Kymmenen vuotta myöhemmin ilmestyi kitaristi Otra Romppasen kokoama levy Murheen laakso. Levyn kappaleet perustuvat pääasiassa Mömmöltä jääneisiin muistiinpanoihin ja biisinraakileisiin.

Virallisesti bändi lopetti soittamisen 2001 ja viimeisestä keikasta tehtiin livelevy. Yhtye on sen jälkeen esiintynyt hyvin satunnaisesti nimellä Murheenlaakso ja onnistuu kokoonpanollaan tavoittamaan hyvin Mana Manan melankolisen tunnelman.

Complete... kaikki sisältää Mana Manan tuotannon kokonaisuudessaan siltä ajalta, kun Jouni Mömmö oli vielä elossa. Levyllä on koskettavaa, aitoa musiikkia ja suosittelen tarttumaan siihen, jos Mana Mana ei ole vielä tuttu. Kyseessä on erittäin tärkeä palanen suomalaista rockmusiikkia.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 5 (1 vote)