Delirium: rakkaus on harhaa

Teoksen nimi: 

Delirium: rakkaus on harhaa

Tekijä: 

Oliver, Lauren

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2011

Julkaisija: 

WSOY

Sarja: 

Trilogian 1. osa

ISBN: 

978-951-0-37158-9

Kirja sijoittuu tulevaisuuden yhteiskuntaan, jossa koko elämä on tarkasti säädeltyä. Rakkaus, amor deliria nervosa, on julistettu pandemian kaltaiseksi sairaudeksi, joka eliminoidaan kirurgisesti kaikilta täysi-ikäisiltä naisilta ja miehiltä. Näin yksilön ja yhteisön kannalta tuhoisat äärimmäiset tunteet tasataan ja luodaan onnellinen ja harmoninen yhteiskunta.

Omaa kirurgista toimenpidettään odottaa 17-vuotias Lena, joka on lähipiirissään saanut kokea rakkauden tuhoisat vaikutukset. Lena odottaakin operaatiotaan innolla, mutta saa pian havaita etteivät asiat olekaan niin mustavalkoisia kuin hän on kuvitellut. Lenan kauhuksi hänen ystävänsä osoittaa taipumusta kapinointiin yhteiskunnan sääntöjä vastaan, ja lisää mutkia matkaan tuo kapinallisiin kuuluvan Alexin tapaaminen. Voiko yhteiskunta sittenkin olla väärässä?

Lauren Oliver luo kirjassaan karmivan todentuntuisen tulevaisuuden yhteiskunnan, jossa ihmisten tunteiden vaikutus on pyritty minimoimaan. Rakkauden julistaminen sairaudeksi tuokin kirjalle omaperäisen teeman, sillä rakkauden vaikutukset ulottuvat laajalle koko yhteiskunnan tasolla. Kirja tarjoaa lukijalleen monipuolisen kattauksen yhteiskuntakritiikkiä, romantiikkaa, seikkailua, yllätyksiä ja jännitystä. Jos pidit Allie Condyn Tarkoitettu-teoksesta, pidät tästäkin. Ellei liiallinen samankaltaisuus sitten häiritse.

 

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4.5 (4 votes)

Vinkkaaja (nimi tai nimimerkki): 

Salla Palmi-Felin