Edge of tomorrow

Teoksen nimi: 

Edge of tomorrow

Aineistolaji: 

  • elokuva

Teoksen julkaisuvuosi: 

2014

"Live. Die. Repeat."

Tässä scifiä ja toimintaa yhdistävässä elokuvassa Tom Cruise saa vastaansa avaruusoliot, jotka ovat hyvin lähellä pyyhkäistä ihmiset olemattomiin. Cruisen esittämä majuri William Cage joutuu sodan eturintamalle ja ilman taistelutaitoja kuolee saman tien. Cage kuitenkin herää ja huomaa joutuneensa aikasilmukkaan: hänen on elettävä kohtalokas taistelu yhä uudelleen. Aikasilmukka ei ole kuitenkaan pelkkä kirous, vaan tarjoaa samalla uuden tavan taistella vihollista vastaan.

Ylivertaista vihollista vastaan taistellessa kuoleminen on väistämätöntä. Kuolemisesta ei ole silti tehty pelkkää teurastusta, vaan toiston avulla tarinaan on saatu monia hauskoja hetkiä. Epäonnistua voi mitä koomisimmilla tavoilla! Taistelu on tietysti pääosassa, mutta kevennystä tulee muun muassa toisen päähenkilön Rita Vrataskin (Emily Blunt) myötä. Nainen huipputaistelijana ja Cagen opastajana on mielenkiintoista seurattavaa. Elokuva on mukavan viihdyttävä erilaisille ihmisille, koska toimintaan on yhdistetty scifiä, huumoria ja ripaus ihmissuhteitakin.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 5 (1 vote)

Kommentit

Elokuva perustuu Hiroshi

Kommentti: 

Elokuva perustuu Hiroshi Sakurazakan lyhytnovelliin All You Need Is Kill. Kyyti-kirjastoissa löytyy novellista manga-sarjakuvaversio. Jotkin elokuvassa esitetyt konseptit pistivät miettimään, onko tässä kirja pohjalla, joten tiedoksi muillekin.

Phil Murrayn tähdittämä Päiväni murmelina on toinen katsomisen arvoinen elokuva tästä teemasta.