Ensimmäinen yhteys

Teoksen nimi: 

Ensimmäinen yhteys

Aineistolaji: 

  • elokuva

Teoksen julkaisuvuosi: 

1997

Ensimmäinen yhteys perustuu Carl Saganin samannimiseen tieteisromaaniin. Elokuva on realistinen ja vaikuttava kertomus ihmiskunnan ensimmäisestä kosketuksesta maan ulkopuoliseen, älylliseen elämään.

Astronomi Ellie Arroway työskentelee SETI-hankkeessa, jossa pyritään mittaamaan radiosignaaleja älyllisten viestien löytämiseksi. Vuosien tutkimus osoittautuu lopulta hedelmälliseksi ja ulkoavaruudesta lähetettyä viestiä päästään tutkimaan. Viesti sisältää ohjeet jonkinlaisen koneen rakentamiseen. Kone osoittautuu yhden hengen avaruusalukseksi. Kuka saa matkustaa ja mitkä ovat matkan seuraukset ihmiskunnalle ja itse matkustajalle?

Elokuvan hahmot rakentuvat draaman keinoin hyvin samaistuttaviksi, mikä tekee elokuvasta koskettavan. Vuoden 1997 visuaaliset tehosteet eivät ole juuri kärsineet, joten elokuvan avaruusmiljööt ovat edelleen hyvin kauniita. Interstellarista nauttineelle Ensimmäinen yhteys on mainio elokuva, jos sitä ei ole vielä nähnyt. Elokuvia yhdistää monen juonellisen seikan lisäksi näyttelijä Matthew McConaughey, jolla on myös Ensimmäisessä yhteydessä merkittävä rooli.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4 (1 vote)