Esko Järvelä Epic Male Band

Teoksen nimi: 

Esko Järvelä Epic Male Band

Tekijä: 

Järvelä, Esko

Aineistolaji: 

  • äänite

Teoksen julkaisuvuosi: 

2013

Julkaisija: 

[S.l.] : Esko Järvelä Epic Male Band

Sarja: 

Sibelius Academy Folk Music Recordings

Esko Järvelä Epic Male Band vetelee debyyttialbumillaan hillittömällä meiningillä suomalaista folkrockia tai mitä tämä nyt nimeltään olisi. Pelimannirockia. Kansanrockmusiikkia. Etnofolkrockpelimannifunkia.

Esko Järvelä itse on pelimannisuvusta kotoisin oleva kansanmusiikko, taiturimainen viulisti ja säveltäjä, joka on tehnyt levyn kaikki kappaleet. Järvelä on vasta päälle kolmekymppinen, mutta silti jo mainetta niittänyt muusikko. Levyn kansiteksteissä hän kertoo ihmisten ehdotelleen vuosien aikana, millaista musiikkia haluaisivat häneltä kuultavan. Painetta kansanmusiikkipiireistä varmasti tulee, kuten mistä tahansa piireistä. Hän kertookin havahtuneensa tympeään tosiseikkaan, ettei ollut koskaan soittanut rockia bändissä. "Halusin soittaa kovempaa, halusin syyn ostaa korvatulpat, halusin soittaa sitä musiikkia, mitä kukaan ei ollut vielä ehdottanut".

Siitä se lähtee. Järvelä hankki ympärilleen Epic Male Band -yhtyeeksi muusikoita, joiden taustat vaihtelevat rockin, jazzin ja kansanmusiikin genreistä, ja lopputuloksena on huippubändi ja hyvä meininki. Hyvänmielen musaa ehdottomasti. Ja ehdottoman hieno esimerkki, mitä kansanmusiikin parissa tehdään nykyään. Mielikuvissa kansanmusiikkikäsitys Suomessa on vanhentunut: enää ei tosiaan pelkästään soiteta kannelta ja tanhuta kansallispuvuissa.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4 (1 vote)