Häiriötekijä

Teoksen nimi: 

Häiriötekijä

Aineistolaji: 

  • elokuva

Teoksen julkaisuvuosi: 

2016

Julkaisija: 

SF Film [jakaja]

Voi päivää! Häiriötekijä on törkeän hauskaa mustaa huumoria ja poikkeuksellisen laadukas suomalainen elokuvateos kaikin puolin. Näyttelijätyö on mainiota, mutta myös kuvaus, maskeeraus, äänitys ja kaikki osa-alueet ovat kerrankin kunnossa samassa leffassa. Elokuva on ehdottoman absurdi, surrealistinen, tragikoominen ja ronski. Yksinkertaisesti hullu ja sairaan hauska.

Häiriötekijä on ns. episodielokuva eli se koostuu erillisistä tarinoista, joita yhdistää lievästi sanottuna joku häiriötekijä. Välillä ei voi edes nauraa, vaan tulee tuijottaneeksi vain hämmennyksen vallassa, mihin sfääreihin tässä nyt mennään.

Elokuvan on ohjannut Aleksi Salmenperä, ja se perustuu Q-teatterin samannimiseen menestysnäytelmään. Teatterin läsnäolo näkyy tässä vain hyvällä tavalla, näyttelijän työssä. Tämä on taidehuumoria. Huumorista vastaavat näyttelijät itse.

Häiriötekijä sopii niille, joita ei naurata Luokkakokous-tyyppinen suomikomedia. Tästä tulee mieleen kaksi muuta elokuvaa: osin saman porukan näyttelemä Ruotsalainen hetki sekä argentiinalainen Wild tales, musta komedia ja episodielokuva sekin. Suosittelen kaikkia näitä omituisen huumorin ystäville.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 5 (1 vote)