Irinan irtiotto

Teoksen nimi: 

Mikä mahtaa olla in

Tekijä: 

Irina

Aineistolaji: 

  • äänite

Teoksen julkaisuvuosi: 

2014

Irinan uusin albumi Mikä mahtaa olla in julkaistiin viime vuoden loppupuolella. Tälle albumille Irina on valinnut esitettäväkseen 12 alun perin muiden artistien tuotantoa olevaa kappaletta. Coverlevyn myötä Irina ottaa näin etäisyyttä omaan musiikkiinsa. Sitä laulaja on omien sanojensa mukaan kaivannutkin.

Levylleen Irina on napannut biisejä usealta taholta: originaalien takana on hyvinkin erilaisia esittäjiä aina Zen Cafesta ja Maj Karmasta Jari Sillanpäähän ja Mattiin ja Teppoon. Levyn tuottajana ja yhtenä muusikkona häärii kouvolalaislähtöinen Arttu Takalo. Mukana on myös useita puhaltimia sekä jousikvartetti. Vierailevina artisteina albumilla esiintyvät Irinan kanssa Happoradion laulaja Aki Tykki sekä Don Johnson Big Bandista tuttu Tommy Lindgren.

Coverlevyn tekemisessä on aina haasteena, miten tehdä selkeä pesäero alkuperäisiin esityksiin vetämättä hommaa kuitenkaan aivan överiksi. Irina on mielestäni vastannut hyvin tähän haasteeseen. Arttu Takalon, Marzi Nymanin ja Niko Kumpuvaaran osin jazzinkin suuntaan viittaavat sovitukset ovat tyylikkäitä ja sopivat hyvin yhteen Irinan tulkinnan kanssa. Vaikka levyn biisit ovat peräisin aivan eri tahoilta, on niistä Irinan käsittelyssä saatu aikaan ehyt ja toimiva kokonaisuus.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4.5 (2 votes)

Vinkkaaja (nimi tai nimimerkki): 

Aki Lankinen