Kadonnut : Audrey

Teoksen nimi: 

Kadonnut : Audrey

Tekijä: 

Kinsella, Sophie

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2015

Julkaisija: 

Helsingissä : Otava

ISBN: 

978-951-1-29173-2

Iki-ihana chick lit -kirjailija Sophie Kinsella yllättää julkaistessaan ensimmäisen nuorille suunnatun kirjansa. Kadonnut: Audrey -kirja kertoo luonnollisesti tytöstä nimeltä Audrey, joka koulukiusaamisen vuoksi on kärsii ahdistuneisuushäiriöstä ja pysyttelee kotona käyden ainoastaan terapiassa. Kuvioon tulee mukaan kuitenkin isoveljen kaveri, joka onnistuu pikkuhiljaa särkemään Audreyn kovettuneen kuoren.

Kevyestä kirjoitustyylistä tunnettu Kinsella on tähänkin kirjaan saanut vakavasta aiheesta riippumatta kevyen ja helposti luettavan sävyn. Mahdottoman huvittavaksi kokonaisuuden tekee Audreyn hupaisa äiti, joka ottaa liiankin todesta kaikki Daily Mailin artikkelit. Ehdottomasti lukemisen arvoinen, vaikkei ihan ylläkkään Himoshoppaajan ja muiden Kinsellan aiempien aikuisten kirjojen tasolle.
 
"Huippusuosittujen Himoshoppaaja-kirjojen tekijän ensimmäinen nuortenkirja

Audrey on kaiket päivät kotona, sillä tyttöporukka on kiusannut häntä niin pahasti että hänellä on ahdistuneisuushäiriö. Hän piilottelee aurinkolasiensa takana eikä pysty kohtaamaan muita kuin perhettään.

Sitten isoveli Frank pakottaa Audreyn tapaamaan kaverinsa Linuksen. Linuksen kanssa hän uskaltaa taas tehdä asioita, jotka eivät ole olleet pitkään aikaan itsestäänselvyyksiä: tutustua, jutella, nauraa.
Parasta chick litiä, hauskasti ja uskottavasti kuvattua perhearkea, mutta myös syvällistä asiaa - ja ihanaa rakastumista!"

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 5 (2 votes)