Lempi

Teoksen nimi: 

Lempi

Tekijä: 

Minna Rytisalo

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2016

Julkaisija: 

Gummerus

ISBN: 

9789512404346

Tämä erittäin kiintoisa kirja kertoo Lempistä. Lempiä ei enää ole, mutta kolmen eri ihmisen näkökantilta tehdään selväksi, kuka oli Lempi.

Viljami oli hänen miehensä, joka vaikuttaa olleen äärimmäisen hullaantunut Lempiin. Sota ja rintamalle lähtö erottaa heidät toisistaan. He, kaksi erilaisista lähtökohdista olevaa ihmistä taisivat toisiaan rakastaa. Kun Viljami saa tietää Lempistä, että häntä ei ole, vaipuu hän todella surun alle.

Elli oli heidän kotiapulaisensa. Elli hoitaa kaiken. Lempi on raskaana eikä ole muutenkaan tottunut oikein mitään tekemään. Kun Lempi ottaa ottolapsen ja saa oman, Elli hoitaa. Elli todellakin hoitaa, mutta siihen hänellä on omat syynsä. Hänellä on omat toiveensa ja päämäärä.

Sisko oli Lempin kaksoissisar, se joka on aina jäänyt sisarensa varjoon ja jonka elämä ei meinaa olla mitään, kun Lempi menee naimisiin ja muuttaa toisaalle. No,on hänellä saksalainen Max, jonka mukaan hän lähtee monien muiden suomalaisten naisten tavoin.

Lempi on kuitenkin jättänyt jälkensä kaikkiin ja mikään ei tunnu menevän niin kuin hyvä olisi. Jokaisella on se oma lempi!

Minna Rytisalolla on erinomainen tyyli kirjoittaa, jonka takia Lempi on ihana kirja, mitä ei voi laskea käsistään. Se etenee kuin juna ja pitää niin tiukassa otteessa, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lukea.

 

Aihetagit: 

Arviot: 

Ei äänestetty