Let It Snow

Teoksen nimi: 

Let It Snow : Kolme talvista rakkaustarinaa

Tekijä: 

Johnson, Maureen; Green, John; Myracle, Lauren

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2016

Julkaisija: 

WSOY

ISBN: 

9789510418956

Valtava lumimyräkkä saartaa amerikkalaisen pikkukaupungin jouluaattoiltana. Myrsky estää normaalin joulunvieton kertomusten päähenkilöiltä, mutta poikkeuksellisissakin olosuhteissa ilmassa leijuu lumen ohella niin joulun taikaa kuin Amorin nuoliakin..

Jubilee Expressiksi nimetyssä ensimmäisessä tarinassa Jubileen suunnitelmat menevät uusiksi, kun vanhemmat joutuvat yllättäen vaikeuksiin viimehetken jouluostoksilla ja Jubilee lähetetään junalla kohti isovanhempia ja Floridaa. Juna kuitenkin juuttuu kinoksiin, ja tuiskun läpi kahvilaan raahautunut tyttö päätyy viettämään joulua suloisen tuntemattoman perheen luo. Myrskyn ja joulun pyhien väistyessä kaikki osapuolet ovat joutuneet punnitsemaan tunteitaan ja ihmissuhteidensa kannattavuutta uudelleen.

Lumienkeli-ilmiössä kolmen ystävyksen joukko ajaa autolla lumipenkkaan ja yrittää voittaa hyisen kilpajuoksun cheerleadereiden täyttämään kahvilaan. Ääriolosuhteet paitsi tiivistävät ystävyyttä, myös avaavat silmiä näkemään, mitä sydän todella tuntee.

Kolmas ja viimeinen kertomus Sikojen suojeluspyhimys esittelee itseensä liikaa keskittyneen Addien, joka on tehnyt elämänsä suurimman virheen pettämällä poikaystäväänsä. Virheensä ja sydämensä korjaamisen lisäksi Addie saa vastuulleen suloisen minipossun kohtalon ja oppii tragikoomisen tapahtumaketjun seurauksena, että itsestään poispäin katsomalla elämä tarjoaa huomattavan paljon enemmän.

Kolme Amerikan suosituimpiin kuuluvaa nuortenkirjailijaa ovat yhdistäneet voimansa ja kirjoittaneet romanttisen komediapaketin synkästä ja myrskyisästä jouluyöstä, joka luo puitteet epätodennäköisen riemukkaille tapahtumaketjuille. John Green jatkaa jo tutuksi tullutta tyyliään Lumienkeli-ilmiössä, ja aiemmin suomentamattomat Maureen Johnson ja Lauren Myracle yllättävät molemmat iloisen raikkaalla otteellaan. Let it snow on lukukokemuksena omiaan kaamoksen karkoittamiseen, ja se sopii pirteällä ja ei-niin-ylitunteellisella tyylillään mainiosti myös perinteisiä joulu- ja rakkaustarinoita kammoaville. Ja John Greenen muiden teosten tapaan siitäkin on tulossa elokuva, joka saa ensi-iltansa vuoden 2017 lopulla.

Aihetagit: 

Arviot: 

Ei äänestetty