The paperboy

Teoksen nimi: 

The paperboy

Aineistolaji: 

  • elokuva

Teoksen julkaisuvuosi: 

2013

Julkaisija: 

[Vaasa] : Future Film [jakaja]

Elokuva The Paperboy jättää katsojaan lähes yksinomaan ahdistavan olotilan. Tässä filmissä ei nyt ole mitään mukavaa. Elokuva on silti vaikuttava, ja onnistuu jättämään ruman tahran katsojan mieleen.

Elokuva kertoo ehkä monistakin asioista, mutta juonen ydin on veljeksissä, jotka tutkivat kuolemaan tuomitun syrjäseudun pikkunilkin tapausta tarkoituksena selvittää, onko mies syytön vai syyllinen. Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltojen hikisiin etelävaltiohin vuonna 1969, joten rasismikin on yksi sivuteema, lempein sellainen. Nicole Kidman näyttelee tässä parhaimpia roolejaan sekopäisen vangin melko sekopäänä tyttöystävänä Charlottena. Tunnelma on pääasiassa ahdistava, ja näyttelijät (mm. Matthew McConughey, Jack Efron, Macy Gray) sekä ohjaaja onnistuvat tämän välittämisessä erinomaisesti. Elokuvan teemat liikkuvat fyysisen, henkisen, seksuaalisen ja rasistisen väkivallan ympärillä. On myös saavuttamatonta rakkautta tai jotain sinnepäin.

Elokuvan on ohjannut Lee Daniels, joka ohjasi myös (vain) hieman valoisamman Precious-elokuvan. The Paperboy perustuu Pete Dexterin romaaniin.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4 (1 vote)