Paranoia

Teoksen nimi: 

Paranoia

Tekijä: 

Aktor

Aineistolaji: 

  • äänite

Teoksen julkaisuvuosi: 

2015

Aktor koostuu mm. Circlestä tutuista Jussi Lehtisalosta ja Tomi Leppäsestä. Heidän lisäkseen levyllä laulaa amerikkalainen metallimuusikko Chris Maycock, levyllä hänet on kreditoitu nimimerkillä Professor Black.

Aktorin musiikkia voisi kuvailla sanoilla hard rock ja heavy metal, mihin YKL-luokituskin viittaa. Tälle levylle kyseinen kuvailu on kuitenkin liian suppea. Vaikka Aktor ammentaa 70-luvun raskaammasta rockista, kyseessä ei ole mikään perinteinen retrorokkailu. Tämä ei tietenkään tule yllätyksenä, kun tietää ketkä levyllä soittavat.

Läpi levyn saa kummeksua todella erikoisia synaratkaisuja. Viitekehykseen kuulumattomat, läpitunkevan omituiset synat eivät aina istu muuhun musiikkiin. Välillä syntikoista tulee mieleen retropelimusa, minkä tarkoituksenmukaisuudesta en ole varma. Blue Öyster Cult -vaikutteet ovat vahvasti läsnä musiikissa, mistä itse nautin.

Odotin Aktorin levyltä paljon, sillä kuuntelin I Am the Psychic Wars -sinkkubiisiä ahkerasti. Esikoislevystä jäi kuitenkin lievä pettymyksen maku, vaikkei Paranoia huono ole. Se on kiinnostavalla tavalla kummallinen, minkä vuoksi levylle kannattaa ehdottomasti antaa muutama soittokerta.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 3 (1 vote)