Rambo

Teoksen nimi: 

Rambo

Tekijä: 

Nadja Sumanen

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2015

Julkaisija: 

Otava

ISBN: 

9789511292029

Pojan nimi on Rambo. Ollaan matkalla jonnekin mökille. Äiti on hiukan muissa maailmoissa ja äidin miesystäväkin on ihan Rotta. Ramboa ei kauheesti kiinnosta mikään ja ei voi häntä siitä moittia.

Mökillä kaikki muuttuu. Siellä on Erkki ja Annikki, Rotan vanhemmat ja sitten Liina, Rotan siskon tyttö. Alussa on jokseenkin ankeeta ja kankeeta, sillä äiti vaan nukkuu ja Rambo on onnessaan, kun saa ruokaa. Äidin jouduttua sairaalaan ja Rotta häntä viemään, muuttuu tilanne mukavammaksi. Rambo ja Liina tutustuvat ja Erkki ja Annikki ovat ihan kelpo tyyppejä.

Nadja Sumanen on kirjoittanut mukavasti luettavan kirjan pojasta, jolla on jo omia taisteluja ollut. Ei mikään ydinperheen lapsi. Silti kovin reipas, ajoittain herkkä ja miten vastuuntuntoinen. Tykkäsin kovasti Rambosta ja siitä, miten nuoren elämää oli kuvattu, hyvinkin uskottavasti. Myös Liinan kannalta.

Rambon äiti ja Rot...Risto ovat poissa, mutta kun tulevat kuvioihin takaisin, heidät näkee Rambon kautta ihan uudessa valossa. Aikuisten elämää raotetaan hyvin ja osviittaa siitä, miksi kukin on mitä on. Erkki ja Annikki ovat ihanat isovanhemmat, jotka hyvin pitävät kaikki langat käsissä ja huomaa, miten nuorilla olisi hyvä olla niitä isovanhempia, jos omista vanhemmista ei aina ole.

Loppua kohden juoni kiihtyy ja on melkein henkeä salpaava. Kaikki päättyy kuitenkin ihan hyvin ja elämä jatkuu!

Tätä kirjaa suosittelen kaikille - eri toten aikuisille. On ihan tervehdyttävää kurkistaa nuorten maailmaan, kirjankin välityksellä.

Aihetagit: 

Arviot: 

Ei äänestetty