Rituaalimusiikkia

Teoksen nimi: 

Ioh-maera

Tekijä: 

Arktau Eos

Aineistolaji: 

  • äänite

Teoksen julkaisuvuosi: 

2012

Arktau Eos on suomalainen dark ambient kokoonpano, jossa vaikuttavat Antti Litmanen (Babylon Whores) ja Anti Ittna Haapapuro (Dolorian). Ioh-maera on Arktau Eosin neljäs julkaisu. Samaan aikaan on julkaistu myös vinyylinä toinenkin täyspitkä, Unworeldes.

Ioh-maera koostuu viidestä noin kymmenen minuutin mittaisesta kappaleesta painostavaa, omituista musiikkia. Vokaalit ovat mantraamista, kenties eenokinkielistä loihdintaa. Esoteria on läsnä sanoissa, joita kuulija ei ymmärrä. Musiikki luo mielikuvia kaukaisesta ajasta, synkistä rituaaleista ja unohdetuista jumalista. Pahaenteistä äänimaailmaa on luotu mm. käyttämällä luusta tehtyjä torvia, 60-70-luvun syntetisaattoreita ja äänittämällä musiikkia studion lisäksi luonnossa.

Ioh-maera kuulostaa kuvailtuna ehkä hieman vaikeasti lähestyttävältä, mutta kuunneltuna levy todella nappaa mukaansa. Se tuntuu yllättävän lyhyeltä, sen haluaisi jatkuvan pidempään. Levyn kuuntelun jälkeen bändin tuotantoon tahtoo tutustua syvemmin ja heidän rituaaliperformanssinsa täytyy ehdottomasti nähdä livenä, jos mahdollisuus vain tulee.

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4 (1 vote)