Sinfoniaanisin terveisin

Teoksen nimi: 

Sinfoniaanisin terveisin

Tekijä: 

Minna Lindgren, Olli Löytty

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2014

Julkaisija: 

Teos

ISBN: 

9789518515329

Sinfoniaasin terveisin on ihana kirja siitä, miten perehdytetään klassisen musiikin saloihin. Nimenomaan saloihin, sillä ennen kokemattomalle se maailma on mysteeri.

Tässä mahtavassa kirjassa Minna Lindgren ja Olli Löytty kertovat siitä kirjeenvaihdon avulla. Olli kyselee ja Minna vastaa. Kirja, missä saa lukea toisten kirjeitä, siitä mitä mieltä he kulloinkin ovat, on äärimmäisen mielenkiintoista.

Soisin jokaisen tarttuvan tähän kirjaan, oli sitten kiinnostunut klassisesta musiikista tai ei. Kirja on kirjoitettu niin helppotajuiseksi, että se on varsin viihdyttävä. Kumpikin osaa hyvän taidon kirjoittamisessa, joten mikäs on nauttiessa. Olli osaa kysellä juuri sellaisia asioita, mitkä aivan varmasti monia askarruttavat ja Minna osaa niihin niin hyvin vastata, että saa tuntumaan kaiken äärimmäisen helpolta. Minnan klassisen musiikin tietämys on kerrassaan huikeaa ja silti sillä ei brassailla.

Minna antaa tehtäväksi aina kuuntelukappaleita ja Olli kuuntelee ja kyselee sitten miten ja miksi niin? Käydään eri aikakausien musiikkia, erilaisia soittimia ja niiden käyttöä, musiikkikappaleiden outoja nimiä. Lisäksi kaikkea sitä, miten tulee käyttäytyä, millaiset perinteet vaikuttavat klassisessa musiikissa, miten sitä kuunnellaan, milloin ja miksi. Kuinka kapellimesteri toimii, kuka on konserttimestari ja millainen on orkesterin hierarkia. Paljon kaikkea muutakin, niin että kyllä tämä kirja on aika runsas paketti tietoa!

Sellainen paketti, minkä voisi lukea aina uudestaan ja uudestaan vaikkapa niin, että lukiessa voisi myös kuunnella kaikki ne Minnan ehdottamat kappaleet, makustella niitä ja miettiä, oppiiko mitään!

Aihetagit: 

Arviot: 

Ei äänestetty