Slow West - erilainen lännenelokuva

Teoksen nimi: 

Slow West

Aineistolaji: 

  • elokuva

Teoksen julkaisuvuosi: 

2016

Julkaisija: 

Atlantic Film Finland

Slow West on erinomainen uusi lännenelokuva, joka on lyhytelokuvan ja musiikkivideoita ohjanneen John Mcleanin ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Pääosissa ovat Michael Fassbender ja Kodi Smith-McPhee. Elokuva on selkeä länkkäri, mutta silti kaukana tyypillisistä lännenelokuvista. Päähahmot kulkevat Villin lännen läpi, jossa on selviydyttävä westerneistä tutussa maailmassa, mutta heillä on ihan oma tarinansa. Villi länsi on miljöö, ei tarinan keskiö.

Slow Westin tarina sijoittuu 1800-luvulle. Nuori mies Jay tulee Skotlannista asti Amerikan villiin länteen etsimään rakastaan, joka on paennut maasta onnettoman tapahtuman vuoksi. Mukana hänellä on opaskirja ja muuta varsin epäoleellista varustetta, kun matkalla tulee eteen villin lännen realismi, intiaaneja, palkkionmetsästäjiä, lainsuojattomia, varkaita, ammuskelijoita ja kaikkea muuta lännenelokuvista tuttua. Tämä tekee elokuvasta niin erilaisen. Päähenkilö ei ole sankari, vaan naiivisti selviytymiseensä ja sivistykseen luottava nuorukainen. Hän törmää alkumatkasta palkkionmetsästäjään, joka päättää opastaa Jayn perille - rahaa vastaan toki. Elokuva kertoo tarinan näistä miehistä. Maailmankuvista ja elämänkokemuksista. Ystävyys- ja vihasuhteesta. Auttamisesta. Ja koettelemuksista.

Elokuva pitää otteessaan hyvin, ja tempo on sopivan rauhallinen. Jännittäviä käänteitä, raadollisuutta ja ruumiita ei silti tarinasta puutu. Suosittelen omituisista hyvistä tarinoista pitäville ja kasvutarinoista kiinnostuneille eli muillekin kuin länkkärien ystäville. 

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 4 (1 vote)