Valinta

Teoksen nimi: 

Valinta

Tekijä: 

Cass, Kiera

Aineistolaji: 

  • kirja

Teoksen julkaisuvuosi: 

2016

Julkaisija: 

Pen & Paper

ISBN: 

978-952-294-136-7

Unelmien poikamiehen ja Nälkäpelin ystävät huomio: Kiera Cassilta on ilmestynyt uusi sarja, joka vetoaa teihin varmasti :)

On vuosi 2000 ja jotain. Yhdysvallat on neljännen maailmansodan seurauksena lakannut olemasta ja tilalle on syntynyt Illéan kahdeksaan kastiin jakautunut kuningaskunta, jonka prinssille on tullut aika etsiä morsian. Kaikkien valtakunnan tietyn ikäisten neitojen tulee lähettää hakemuksensa elämää suurempaan kilpailuun, johon arvotaan 35 prinsessaksi sopivaa ehdokasta. Ehdokkaiden joukkoon pääsee myös viidenteen kastiin kuuluva America; tyttö, joka on asiasta kaikkea muuta kuin innoissaan. American sydän on nimittäin jo varattu, sen on vallannut kuudetta eli alempaa kastia edustava komea salarakas Aspen. Perheen rahatilannetta kohentaakseen American on kuitenkin osallistuttava palatsissa televisioitavaan, kuukausien pituiseen Valintaan ja jätettävä taakseen sekä perhe että epävirallinen poikaystävä, jonka America lähtöpäivänään näkee toisen naisen seurassa. Tilanne ei ole helppo ja entistä mutkikkaammaksi se muuttuu, kun America joutuu prinssiin tutustuessaan huomaamaan tämän olevan kaikkea muuta kuin ylimielinen ja tylsä. Heidän välilleen syntyy voimakas yhteys, mutta prinssin huomiosta kilpailee myös 34 muuta tyttöä, joista osa on keinoja kaihtamatta päättänyt saavuttaa aseman tämän tulevana puolisona. Jotta asetelma olisi vieläkin kutkuttavampi, palatsia uhkaavat kapinallisten lisääntyvät hyökkäykset, joita torjuviin joukkoihin kutsutaan palvelukseen American taakseen jättämä Aspen...

Valinta on sekoitus dystopiaa, prinsessasatua ja tosi-tv:tä. Unelmien poikamies-formaatin vastapainoksi sarjaan on luotu Nälkäpelin tapaan tulevaisuuden yhteiskunta kastijärjestelmään kuuluvine ongelmineen sekä vallankumousuhkineen, mutta sarjan vallitseva vire on kuitenkin romanttinen. Tyttöjen välinen kilpailuasetelma, köyhienkin mahdollisuus saada osansa hovin glamourista ja eri yhteiskuntaluokkien väliset tunnesiteet ovat puolestaan perintöä Tuhkimon ajattomasta tarinasta. Ei siis ihme, että sarja on viihtynyt New York Timesin Best Seller-listoilla pitkään, ja ensimmäisen osan luettuaan seuraavan osan ilmestymistä jää väistämättä odottamaan. Malttamattomimmat voivat helpottaa odotusta tarttumalla englanninkielisiin jatko-osiin, joiden saatavuutta voi tarkastella täältä :)

Aihetagit: 

Arviot: 

Average: 5 (2 votes)