fantasiakirjallisuus

Kudottujen kujien kaupunki

Nuori kutoja Eliana asuu Seittien Talossa, kutoo päivät ja valvoo yöt. Hän ei uskalla nukkua, sillä unennäkö voi tietää Painajan vierailua ja päätymistä hyljeksittynä Tahrattujen Taloon. Kun Seittien Talon pihalta löytyy pahoin loukkaantunut nuori nainen, jonka käteen on tatuoitu Elianan nimi, talon rauhallinen ja tarkoin säädelty arki rikkoutuu pysyvästi.

Lupaus : unien ensimmäinen kirja

Viisitoistavuotias Liv on tottunut muuttamaan: joka syksy uusi koulu ja uudet ystävät jossain päin maailmaa. Tällä kertaa muutto on kuitenkin erilainen. Livin äiti on löytänyt uuden rakkaan ja he muuttavatkin tämän luokse. Alkukankeuksien jälkeen Liv ja pikkusisko Mia tottuvat sisarpuoliinsa ja jälleen kerran muuttuneisiin koulukuvioihin. Yöt ovat kuitenkin ihan erilaisia kuin ennen. Liv näkee niin todentuntuisia unia että voisi vaikka vannoa asioiden oikeasti tapahtuneen. Vielä kun unista tutut pojat puhuvat koulussa asioista, joiden olisi pitänyt olla vain unta.

Fimbul-talvi

Maailmankirjat ovat sekaisin. Eletään outoja aikoja. Sää oikuttelee. Talvi etenee, vaikka on vasta loppukesä. Sato on monin paikoin jo menetetty. Nuoren tallipoika Mavilin kotikylässäkin maata peittää syyskuun alun aamuna ohut lumikerros ja kaivon vesi on pinnastaan jäässä.

Tähtimosaiikki

Suna kierähti selälleen huohottaen. Io makasi hänen vieressään tassut kohti taivasta, autuas virne naamallaan. Aurinko lämmitti mukavasti. Suna sulki silmänsä ja nautti pihlajanmarjojen kirpeästä aromista, raa’an ilman puremien lehtien tuoksusta.

Helmenkantaja

Reetta rakastaa vettä ja uimista. Hänelle vesi on kuin toinen koti. Kesälomasta on kuitenkin tulossa pettymys. Reetan piti viettää koko kesäkuu parhaan kaverinsa kanssa kaupungin uimarannoilla ja huvipuistoissa. Nyt Reetan täytyykin lähteä heti perheensä kanssa kesänviettoon tuttuun vuokrahuvilaan joen varrella. Uimisenkin Reetta saa unohtaa, sillä joen virtaus on siihen liian voimakas. Kaiken kukkuraksi Reetan on huolehdittava pienemmistä sisaruksistaan - kaksosista ja erityisesti vauvasta - äidin kirjoittaessa huvilalla kirjaa kosteikkojen elämästä. Reettaa harmittaa.

Jäljitetty

Raisa on palannut Helsinkiin jatkamaan elämäänsä. Raisan suuri haave on vihdoin toteutunut eli ovet Kuvataideakatemiaan ovat avautuneet. Alku uudessa opiskelupaikassa ei kuitenkaan suju niin hyvin kun Raisa on odottanut. Myös Mikael kummittelee edelleen Raisan mielessä.

Hurjien tarinoiden talo

Walkerin perhe on ostamassa omakotitaloa San Franciscosta. Sisarukset Cordelia (15 v.), Brendan (12 v.) ja Eleanor (8 v.) ovat kyllästyneitä jatkuviin talokatselmuksiin. Nyt esittelyssä on rantajyrkänteen reunalla kiikkuva kolmikerroksinen viktoriaaninen talo, joka tunnetaan Kristoffin talona. Fantasia- ja scifikirjailija Denver Kristoffin 1907 rakentamaa suojeltua taloa myydään epäilyttävän halpaan hintaan. Myyjät selittelevät alhaista hintaa parhain päin. 

Sivut

Tilaa syöte RSS - fantasiakirjallisuus