huumori

Dalí-Ihantala

Minun kappaleeni Juha Vuorisen Dalí-Ihantalasta on ihan hiirenkorvilla! Miksikö? No, kun se on ollut seuralaisenani lähes joka paikassa. Olen lukenut sitä niin monessa paikassa, ettei hajuakaan enää, kuinka monessa. Näppärä kirja ottaa aina mukaan laukkuun, sillä aina voi olla tilanteita, joissa tarvitaan kirjaa/lukemista. Pääasiassa olen lukenut tätä kirjaa kyllä vessassa, eikä sitä edes hävetä tunnustaa. Lyhyiden tarinoiden kannalta voi aina ajoissa lopettaa, juoni ei koukuta.

Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita

Tätä kirjaa osasin odottaa ja kun sen käsiini sain, luin melkein yhdeltä istumalta, paitsi etten. Olisin voinut, mutta kun välillä niin nauratti ja halusin säästää, ettei heti moinen hauskuus lopu.

Henriikka Rönkkönen varoittaa jo ensimmäisellä sivulla, että kaikki kerrotaan ja että hän käyttää härskejä sanoja. Sehän on siis suoranainen yllyke lukea lisää ja se kyllä kannattaa. Teksti on sellaista ilotulitusta, ettei siinä ehdi, ei kykene kiusaantumaan vaginasta tai muusta sellaisesta, koska tyyli on niin nasevaa ja huumorilla maustettua.

Näin minusta tuli tyttö

Johanna Morrigan on nuori tytt√∂, k√∂yh√§ss√§ perheess√§. Is√§ on jokseenkin huithapeli, joka haaveilee rock-t√§hteydest√§ ja √§iti koittaa parhaansa mukaan pit√§√§ lapset ruuassa. Johanna on hyvin kiinnostunut musiikista, lainaa kaikki mahdolliset levyt ja kirjoittaa niist√§ √§√§rimm√§isen nasevia ja omaper√§isi√§ ‚Äúarvosteluja‚ÄĚ. Hyvin pian h√§n ei halua olla Johanna Morrigan vaan tekee itsest√§√§n Dolly Wilden. T√§ll√§ nimell√§ h√§n sitten kulkee koko kirjan, sen kertoman tarinan l√§pi.

Fingerpori 9

Käsissäni on jo yhdeksäs Fingerpori-albumi ja edelleen vaan jaksaa huvittaa ja naurattaa. Niin ovat hauskoja strippejä, vaikka pakko myöntää, etteivät kaikki silti minulle avautuneet… No, en kyllä ole ainut. Pitäisi varmaan avautua tästä työpaikan kahvipöydässä, sillä aina on joku minua nokkelampi, joka on osannut ymmärtää. Vaihtoehtoisesti voi palata ja lukea uudestaan, jos vaikka sitten!

Maltan mieleni

T√§m√§ kirja on niin hersyv√§n hauska ‚Äď siis mik√§s oli olla suomalainen ja naureskella toisten selvi√§misille ihan jossain muualla. Maltan mieleni on eritt√§in kiva nimi t√§lle kirjalle, sill√§ sit√§ se todella oli. Juha Vuorisen mieli Maltalla ‚Äď se kun kiihtyi toisinaan niin nollasta sataan, enk√§ ihmettele ollenkaan. Jonain kertana oli pakko sitten malttaa mielens√§.

Omaan käyttöön

Omaan käyttöön on kirja, jossa on monta moninaista tarinaa siitä, kuinka yritetään tuoda alkoholipitoisia virvokkeita tullin läpi omaan käyttöön. Huomattavia määriä, niin ettei millään voisi kuvitella omassa käytössä sellaisia määriä nautittavan. Saadaan nauttia tavaton määrä päätä huimaavia sepittelyjä siitä, miten ja miksi juomat ovat omaan käyttöön menossa.

Myymäläetsivän muistelmat

Antto Terras työskenteli Stockmanin myymäläetsivänä 18 vuotta. Siihen mahtuu jos jonkinmoista tapahtumaa. Tässä kirjassa saamme tietää mitä moninaisimpia myymälävarkauksia ja mitä erilaisimpia varkaita.

Stockmanilta ei käydä hakemassa juoksukaljoja vaan koska siellä on arvokasta tavaraa, niin sitä myös viedään. Voi kuulua ylempään yhteiskuntaluokkaan ja silti voi tehdä mieli varastaa. Suomalaisten lisäksi on toinen mokoma varkaita, jotka eivät ole suomalaisia vaan tulevat lähinnä naapurimaista.

Tervemenoa Taika Taksinen

Mikä neuvoksi silloin kun lähistöllä asuu oikea noita, lähiönoita? Ensiavuksi kannattaa lukea ja opetella ulkoa Roosa Hurmeen ja Lars Strömin teos Lähiönoidan nujertaminen - taistelijan käsikirja. Samanaikaisesti käsikirjan kanssa kannattaa ehdottomasti ja kaiken varalta lukea myös Tervemeno Taika Taskinen -kirja kannesta kanteen.

Kauheimmat runot

Antti Holman Kauheimmat runot ovat niin kauhean ihania, että ei meinaa raaskia laskea käsistään tai sitten ei meinaa hennoa lukea, ettei vaan loppuisi.

Holma marssittaa tässä kokoelmassa neljä runoilijaa, kukin omalla tyylillään, esiin. Juuri se onkin tämän runokirjan viehätys, että miten sama mies on niin nokkela ja oivaltava ja on pannut sanoja kivasti perätysten ja riviin ja jokaisen aina omalla tyylillään. Herkullista.

Reino Leinon runot ovat niin einoleinomaisia, ett√§ olen varma, ett√§ Eino Leino tirskuu niille jossain ‚ÄúKuolleiden runoilijoiden seurassa‚ÄĚ.

Sivut

Tilaa syöte RSS - huumori