ihmissuhteet

Lempi

Tämä erittäin kiintoisa kirja kertoo Lempistä. Lempiä ei enää ole, mutta kolmen eri ihmisen näkökantilta tehdään selväksi, kuka oli Lempi.

Viljami oli hänen miehensä, joka vaikuttaa olleen äärimmäisen hullaantunut Lempiin. Sota ja rintamalle lähtö erottaa heidät toisistaan. He, kaksi erilaisista lähtökohdista olevaa ihmistä taisivat toisiaan rakastaa. Kun Viljami saa tietää Lempistä, että häntä ei ole, vaipuu hän todella surun alle.

Kadonnutta tavaraa etsimässä

Tämän kirjan kirjan kirjoittaja on tullut tutuksi lähinnä Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmona. Nyt sitten tarinaa kovissa kansissa, missä päähenkilö Koponen on mitä ilmeisemmin etsimässä kadonnutta tavaraa. Löytyykö, sen saa lukija päättää.

Koponen konttaa pihamaalla ja tekee oksennusta… Jotakin on tapahtunut, sillä Koposella on erittäin huono olo. Pakko lähteä pois! Naapurin Kiitäjä on valmis matkaan ja kun taksisuhari Suikka asettuu Mersunsa kanssa lähtöviivalle, meno alkaa. Matkalla mukaan tarttuu vielä Kosander ja sitten radalle, missä vauhtia ja vaarallisia käänteitä piisaa.

Ei saa mennä ulos saunaiholla

Ei saa mennä ulos saunaiholla on Heidi Mäkisen varsin onnistunut esikoisteos. Hän pitää samannimistä blogia, joten kirjoittaminen ja saunaihoinen ajatuksenjuoksu voi olla sieltä joillekin tuttua. Tartuin kirjaan puhtain mielin ja käsin, melkein saunasta tulleena.

Ensiksi saan tutustua Siniin. Nuoreen naiseen, joka haaveilee parisuhteesta ja etenkin häistä. Sini toimii hoitoalalla ja tapailee miehiä satunnaisesti ja toivoo, aina vain toivoo. On jopa hankkinut hääpukuja valmiiksi. Naurattaisi, jos ei itkettäisi. Ihmisen kaipuu toisen luo voi olla vahvaa ja voimakasta.

Let It Snow

Valtava lumimyräkkä saartaa amerikkalaisen pikkukaupungin jouluaattoiltana. Myrsky estää normaalin joulunvieton kertomusten päähenkilöiltä, mutta poikkeuksellisissakin olosuhteissa ilmassa leijuu lumen ohella niin joulun taikaa kuin Amorin nuoliakin..

Vieraat

Vieraat on kirja, joka ei jää vieraaksi, sillä se tulee ihan sieluun asti. Helmi Kekkonen on helmi; niin ihanaa tekstiä hän saa aikaiseksi, että siitä saa varsinaisen helminauhan.

Yleensä luen neljää kirjaa yhtä aikaa vuorotellen, mutta Vieraat otti paikan ja sitten mentiin ohituskaistaa ja huomattavalla ylinopeudella. Ei vaan voinut jarruttaa, ei lopettaa, vaan kaasu pohjassa loppuun asti.

Italialainen ulsteri

Italialainen ulsteri oli kyllä erittäin mieluinen yllätys minulle. Sain siitä vinkin ja onneksi otin vinkistä vaarin, koska se todella kannatti. Kirja todella oli ulsteri, jonka sisään 1960-luvun maaseudun tapahtumiin kääriydyin.

Kirjan minä on pieni poika, alussa vain kuusivuotias, jonka näkökulmasta kaikki nähdään ja koetaan. Tarina on puhuen kerrottu, joten senkin takia se tuntuu niin tarinalta, jota on mukava lukea.

Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita

Tätä kirjaa osasin odottaa ja kun sen käsiini sain, luin melkein yhdeltä istumalta, paitsi etten. Olisin voinut, mutta kun välillä niin nauratti ja halusin säästää, ettei heti moinen hauskuus lopu.

Henriikka Rönkkönen varoittaa jo ensimmäisellä sivulla, että kaikki kerrotaan ja että hän käyttää härskejä sanoja. Sehän on siis suoranainen yllyke lukea lisää ja se kyllä kannattaa. Teksti on sellaista ilotulitusta, ettei siinä ehdi, ei kykene kiusaantumaan vaginasta tai muusta sellaisesta, koska tyyli on niin nasevaa ja huumorilla maustettua.

Pelkääjän paikalla : romaani

Pelkääjän paikalla on erittäin koskettava romaani, ihan kaikella tavalla.

Aapo menettää vaimonsa. Syöpä vie vaimon ja Aaposta tulee pienen tytön yksinhuoltaja. Kirja on kerrottu niin, että siinä on kaksi tasoa, se aika kun Anna on elossa ja se aika kun ei ole. Pääosin Aapo on kirjan kertoja ja kertoo asioitaan Annalle, jota ei enää ole. Tarina tulee todella lähelle. Lukija voi peilata siinä omia tuntojaan, etenkin sellainen lukija, joka on joskus läheisensä menettänyt.

Kuutamotariffi

Nyt nostan tämän kirjan framille, sillä en yleensä lue mitään hömppää enkä rakkaustarinoita. Lähes vahingossa Kuutamotariffi tarttui käsiini ja oli ihan pakko kokeilla. Kyllä kannatti!

Cora H√ľbsch on sinkku, joka haaveilee ihanasta miehest√§! H√§n on juuri t√∂rm√§nnyt sellaiseen kutsuilla ollessaan viem√§ss√§ ruokalautasta vessan valvojalle. Siis kirjaimellisesti t√∂rm√§nnyt ja saanut aikaan hirve√§n kohtauksen. Kun siit√§ selvit√§√§n ja Cora tarvitsee sairaslomaa, h√§n menee l√§√§k√§riin ja kukas se siell√§ on l√§√§k√§rin√§, ellei juuri t√§m√§ komea mies, Daniel Hofmann.

Neuvostoliittoa lasten silmin

Tyttölapsia-novellikokoelma sisältää kaksi Ljudmila Ulitskajan kertomussikermää. Ensimmäinen, nimeltään Tyttölapsia, sijoittuu 1950-luvun Moskovaan. Kirjassa seurataan esiteini-ikäisen tyttöporukan koulunkäyntiä ja keskinäisiä suhteita. Novelleissa on paljon yleistä tunnistettavaa tyttöjen elämästä missä tahansa: vallankäyttöä ryhmässä, seksuaalisuuden heräämistä ja elämänpiirin laajentumista.  Tämän tason lisäksi lukijalle valaistaan hyvin myös ympäristöä ja aikakautta, eli Neuvostoliiton arkea,  ihmeellisyyksiä ja tapoja.

Sivut

Tilaa syöte RSS - ihmissuhteet