jännityskirjallisuus

Joka viisautta rakastaa

Nyt oli käsissä dekkari, missä oli loistava juoni. Aina parasta on se, jos lukija ei voi arvata etukäteen finaalia.

Ruumiita löytyy sieltä sun täältä ja melko oudoissa tilanteissa. Miestä ja naista. Jännitys ihan huipussaan. Komisario Muhonen pääasiassa tutkii näitä työkavereidensa kanssa. Hyvin menee ja kaikki tulee ratkaistua.

Eläkeläinen Maija ja hänen ystävänsä Hilkka ovat aika lailla keskipisteessä ja melkeinpä jo syyttettyjen penkillä, kunnes vyyhti alkaa selviytyä ja palaset loksahdella paikoilleen.

Mies joka kuoli

On pakko tunnustaa olevansa niin ahne kirjoille ja tarinoille, että sitä lukee sohvalla neljää kirjaa yhtä aikaa tai vuorotellen. Kappale yhdestä ja sitten vaihto seuraavaan ja niin edelleen. No, kun Antti Tuomaisen kirja Mies joka kuoli pääsi siihen pinoon, niin kuinkas sitten kävikään? Kun tuli Antin kirjan vuoro, sitä vaan luki ja luki, kappale toisensa jälkeen, lähes euforisessa tilassa…

Rahtari

Seppo Jokinen osaa koukuttaa lukijansa. Rahtarin ensisivuilta pääsee heti komisario Koskisen maailmaan, joka on rikoksista huolimatta lukijalle niin tuttu ja turvallinen.

Silti, pari kuollutta löydetään, ja siitä alkaakin tutkinta. Rekan alta löytyy kuollut mies ja eikös vain toinen melkein kuollut löydy pururadalta. Sakari Koskinen alkaa alaistensa kanssa ja kyllä, myös esimiehen vaikutuksella, ottaa selvää. Mennään heti asioihin ja aletaan ottaa selvää, kuka ja missä ja miksi? Haastatellaan toisen vaimoa ja toisen äitiä. Epäilyksen alaisia on melkoinen nippu, jopa lapsikin.

Salamanterin arvoitus

Cecilia pitää isänsä kanssa Täysihoitola Helmeä rannikolla. Eräänä aamuna Cecilia törmää rannalle huuhtoutuneeseen ruumiiseen. Vähän myöhemmin hän huomaa ystäviensä Leon ja Unen kanssa lähistöllä tapahtuvan muutakin outoa ja täysihoitolaan majoittuvan oudosti käyttäytyviä hämäriä tyyppejä. Kaverukset huomaavat paljon pieniä yksityiskohtia jotka ovat väärin ja he päättäväkin ottaa asioista selvää. Mistä täysihoitolan papukaija on oppinut uusia sanoja? Miksi moottoripyörällä liikkuva pariskunta valehtee? Kenelle kuuluivat ruumiin luota löytyneet jalanjäljet?

Sthlm delete

Sthlm delete on suoraa jatkoa Jens Lapiduksen romaanille Vip-huone. Teddy Maksumic on siirtynyt jugomafian riveistä asianajotoimiston palvelukseen ja yrittää ensimmäistä kertaa elämässään pysyä kaidalla polulla. Se ei kuitenkaan ole helppoa, kun menneisyydessä tehdyt rikokset ja niiden uhrit tuntuvat vaativan yhä enemmän huomiota.

Vielä kerran : rikosromaani

Heti ensi riveiltä lukijalle kerrotaan, että päähenkilö, Eero Lampinen elää viimeistä kevättään. Miksi, se selviää lukiessa. Mitä enemmän lukee, sitä enemmän alkaa toivoa Lampisen kuolemaa.

Eero Lampisella on rahaa, maita ja mantuja. Lapsiakin on tehty, mutta ne on maksettu hiljaa hiljaisiksi. Herra Lampinen tekee bisnestä, mutta vain niin, että kerää joukon vihamiehiä, huomaamatta sitä itse. Ei tarpeeksi röyhkeä osaa sellaista edes kuvitella.

Kaikki kaupan

Kaikki kaupan on Sirpa Tabetin arvoitusdekkari, jossa päästään eläinlääkärien vastaanotolle. Homma pyörähtää käyntiin heti; Meri Tähtisen työkaveri, yhtiökumppani Risto Koivu on kuollut. Heillä on eläinlääkäriasema, jossa Risto on osakkuuden lisäksi tutkinut uutta allergialääkettä eläimille. Risto kuolee kolarissa ja hänellä todetaan olleen unilääkettä veressään. Eikä siinä kaikki, hänen autostaan löytyy koira, kuollut koira.

Sivut

Tilaa syöte RSS - jännityskirjallisuus