nuorten aikuisten kirjat

DIMILY - rakastan : did I mention I love you?

Olipa kerran 16-vuotias tyttö, joka sai kesäksi kutsun isän uuden perheen luo Kaliforniaan. Olipa kerran myös isän uuden vaimon mystinen ja vaarallisen komea 17-vuotias poika, johon tyttö rakastui. Kuulostaako kliseiseltä? Sitä DIMILY-trilogian ensimmäinen osa eli Rakastan ei onneksi ole. Useita kertoja nähdystä alkuasetelmasta huolimatta tarina onnistuu yllättämään ja pitämään otteessaan niin, että lukija jää väistämättä odottamaan trilogian seuraavia osia.

Girl Online, menossa offline

Sosiaalisesta mediasta on viime vuosina tullut yhä merkittävämpi osa nuorten elämää. Sosiaalinen status määräytyy tykkäyksien, seuraajien ja Voguen kansikuvaksi kelpaavien selfien lukumäärällä, ja mikä pahinta, jokainen postattu riman ylitys tai alitus on lähes kaikkien nähtävillä. Paineet ovat kovat ja omana itsenään oleminen useimmille mahdotonta. Onneksi internetin ihmeellinen maailma suo kuitenkin siihenkin mahdollisuuden: blogin pitämisestä nimettömänä on tullut yhä suositumpi keino jakaa syvimpiä ajatuksiaan tahraamatta silti imagoaan Twitterin, facebookin, Instagramin ym.

Kadonnut : Audrey

Iki-ihana chick lit -kirjailija Sophie Kinsella yllättää julkaistessaan ensimmäisen nuorille suunnatun kirjansa. Kadonnut: Audrey -kirja kertoo luonnollisesti tytöstä nimeltä Audrey, joka koulukiusaamisen vuoksi on kärsii ahdistuneisuushäiriöstä ja pysyttelee kotona käyden ainoastaan terapiassa. Kuvioon tulee mukaan kuitenkin isoveljen kaveri, joka onnistuu pikkuhiljaa särkemään Audreyn kovettuneen kuoren.

Arvoitus nimeltä Margo

John Greenin suomeksi julkaistujen teosten sarjassa kolmantena ilmestynyt  Arvoitus nimeltä Margo nostaa estradille Q:ksi kutsutun Quentinin, joka on koko ikänsä ollut rakastunut naapurissa asuvaan Margoon. Lapsuuden ystävät ovat kuitenkin ajautuneet lukion nokkimisjärjestyksessä eri kasteihin, ja nörttiyteen taipuvaisen Quentinin osaksi on jäänyt ihailla häikäisevää ja hieman sekopäisistä tempauksistaan tunnettua Margoa vain kaukaa. Asetelma muuttuu eräänä tavallisena iltana Margon ilmaantuessa ninja-asussa Quentinin ikkunalle ja kutsuessa pojan mukaansa öiselle kostoretkelle.

Ihon alaiset

Nukkekasvot, keijukorvat tai kenties iirisvärjäys… Tai ehkä jotain enemmän. Vain oma mielikuvitus ja raha rajoittavat esteettisen kirurgian mahdollisuuksia. Kehon muokkaukset ovat arkipäivää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Luonnolliset kasvot ja vartalo ovat jo harvinaista, ja eikä välttämättä hyvässä mielessä…

Kaikki viimeiset sanat

Miles Halter on tottunut olemaan yksin. Sen sijaan että yrittäisi ystävystyä luokkakavereidensa kanssa Miles käyttää kaiken aikansa opetellen kuolleiden kuuluisuuksien viimeisiä sanoja. Lopulta Miles kyllästyy elämäänsä ja päättää lähteä etsimään Suurta Ehkää. Tämä tarkoittaa päätymistä samaan sisäoppilaitokseen opiskelemaan, jossa hänen isänsäkin on aikoinaan ollut.

Viettelys

Viettelys kertoo Väristys-trilogiassakin vilahtaneiden Colen ja Isabelin tarinan. Siinä missä Väristys-trilogia oli kaunis ja kuulas rakkaustarina, Viettelys on huomattavasti synkempi ja tummempi kirja. Mikä tietysti sopii mainiosti, onhan kyseessä sentään kovapintaisen kaunottaren ja entisen narkkarin ja rokkarin, nykyisen ihmissuden, tarina.

Jäljitetty

Raisa on palannut Helsinkiin jatkamaan elämäänsä. Raisan suuri haave on vihdoin toteutunut eli ovet Kuvataideakatemiaan ovat avautuneet. Alku uudessa opiskelupaikassa ei kuitenkaan suju niin hyvin kun Raisa on odottanut. Myös Mikael kummittelee edelleen Raisan mielessä.

Sivut

Tilaa syöte RSS - nuorten aikuisten kirjat