nuortenkirjallisuus

Rambo

Pojan nimi on Rambo. Ollaan matkalla jonnekin m√∂kille. √Ąiti on hiukan muissa maailmoissa ja √§idin miesyst√§v√§kin on ihan Rotta. Ramboa ei kauheesti kiinnosta mik√§√§n ja ei voi h√§nt√§ siit√§ moittia.

M√∂kill√§ kaikki muuttuu. Siell√§ on Erkki ja Annikki, Rotan vanhemmat ja sitten Liina, Rotan siskon tytt√∂. Alussa on jokseenkin ankeeta ja kankeeta, sill√§ √§iti vaan nukkuu ja Rambo on onnessaan, kun saa ruokaa. √Ąidin jouduttua sairaalaan ja Rotta h√§nt√§ viem√§√§n, muuttuu tilanne mukavammaksi. Rambo ja Liina tutustuvat ja Erkki ja Annikki ovat ihan kelpo tyyppej√§.

Kummaa ääntä pimeydestä : nuorten kirjoittamia rikostarinoita Kouvolasta 2015

Kummaa ääntä pimeydestä on todella loistava kokoelma nuorten kirjoittamia jännitysnovelleja. Kouvolan Dekkaripäivien kilpailusatoa on tämä teos, joka sisältää 28 toinen toistaan kiehtovampaa rikostarinaa.

Viettelys

Viettelys kertoo Väristys-trilogiassakin vilahtaneiden Colen ja Isabelin tarinan. Siinä missä Väristys-trilogia oli kaunis ja kuulas rakkaustarina, Viettelys on huomattavasti synkempi ja tummempi kirja. Mikä tietysti sopii mainiosti, onhan kyseessä sentään kovapintaisen kaunottaren ja entisen narkkarin ja rokkarin, nykyisen ihmissuden, tarina.

Hurjien tarinoiden talo

Walkerin perhe on ostamassa omakotitaloa San Franciscosta. Sisarukset Cordelia (15 v.), Brendan (12 v.) ja Eleanor (8 v.) ovat kyllästyneitä jatkuviin talokatselmuksiin. Nyt esittelyssä on rantajyrkänteen reunalla kiikkuva kolmikerroksinen viktoriaaninen talo, joka tunnetaan Kristoffin talona. Fantasia- ja scifikirjailija Denver Kristoffin 1907 rakentamaa suojeltua taloa myydään epäilyttävän halpaan hintaan. Myyjät selittelevät alhaista hintaa parhain päin. 

Nikottelua

Niko on 17-vuotias ja hänen paras kaverinsa on Lihis. Lihis on epäsiisti poika, jolla on jo auto ja nimensäkin hän on saanut siitä, että lihapiirakat maistuvat ja niistä tippuneet muruset koristavat autoa. Heti alkumetreillä ei suinkaan nikotella vaan hyvin pian tulee selville, että Niko tykkää pojista. Lihis on kuitenkin ystävä, ei poikaystävä vaan ystävä, joka kulkee rinnalla, kun Niko nikottelee elämäänsä eteenpäin. Niko ei osaa uida ja Lihis on päättänyt opettaa sen taidon Nikolle.

Miisan kaksoisaxel

Miisa (13 v.) harrastaa taitoluistelua, kuten kaksoisveli Matias ja paras ystäväkin Karoliina eli Kata. Miisa ei valita turhista eikä pelkää uusia haasteita tai kovaa harjoittelua, mitä piirteitä valmentajat hänessä arvostavat. Ansioistaan huolimatta Miisalla on yhä uudestaan ja uudestaan edessään ylitsepääsemättömältä tuntuva hyppy: jatkuvasti vajaaksi jäävä kaksoisaxel.

Outolintu

Tulevaisuuden maailmassa, yhteiskunnan ihmiset on jaettu kykyjensä mukaan viiteen ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. 16-vuotiaana nuorten on päätettävä mihin ryhmään he haluavat kuulua. Saman päätöksen eteen joutuu myös tarinan päähenkilö Tris, jonka on päätettävä voiko hän hylätä perheensä Vaatimattomien yhteisössä ja seurata sydäntään tuntemattomaan.. Yksi valinta voi muuttaa kaiken.

Dystopia -aiheinen Outolintu vie sinut jälleen erilaiseen, jännittävään tulevaisuuteen. Uuden sarjan ensimmäinen osa, joka on pian myös elokuvana!

Salatun voiman kaupunki

Mukaansatempaava tarina kahtia jakautuneesta kaupungista, mystisistä voimista ja kielletystä rakkaudesta.

Ylhäistön 16-vuotias Aria Rose on menettänyt muistinsa, eikä muista edes rakastuneensa isänsä poliittisen kilpailijan poikaan, jonka kanssa hänen olisi tarkoitus mennä naimisiin. Kuitenkin alakaupungin salaperäinen ja komea mystikkopoika Hunter vetää Ariaa puoleensa ja pian kaikki draaman ainekset ovat kasassa. Kuka onkaan loppupeleissä kenenkin puolella?

Sivut

Tilaa syöte RSS - nuortenkirjallisuus