rakkaus

Kirjallisuusterapiaa ranskalaisittain

Jokin Pariisissa jaksaa kiehtoa sukupolvesta toiseen. Vaikka monet itäisen Keski-Euroopan kaupungeista vievät voiton pittoreskilla arkkitehtuurillaan, silti Pariisi jo sanana luo mielikuvan romantiikan pääkaupungista, joka lumoaa kävijänsä ranskalaisen elämänmenon viehättävillä vivahteilla. Katukahvilassa nautittu suussasulava croissantti, Montmartren idylliset kujat, vuosisatoja jatkunut sivistyneisyys ja hurmaavat pienet boutiquet valloittavat charmillaan, ja tätä vastustamatonta ilmapiiriä hyödyntävät myös yhä useammat kirjailijat teoksissaan.

Lakimies sisällissodan selvityksissä

Toimittaja Martti Backman teki sukututkimusta isoisästään, lakimies Fritz Wiikistä, ja päätyi kirjoittamaan hänestä romaanin, joka sijoittuu Viipuriin sisällissodan loppukäänteisiin.

Kirjailija yhdistää lakimiehen tutkimaan niin venäläisten joukkosurmaa Neitsytniemessä kuin jääkäri Olof Laguksen hämärää kuolemaa. Lukija pääsee kevättalven 1918 tapahtumien pyörteisiin kansainvälisessä Viipurissa. Kirjassa kietoutuvat arvoituksellisesti yhteen niin valtakunnan politiikka, rakkaussuhteet kuin sekava sotatila.

Kudottujen kujien kaupunki

Nuori kutoja Eliana asuu Seittien Talossa, kutoo päivät ja valvoo yöt. Hän ei uskalla nukkua, sillä unennäkö voi tietää Painajan vierailua ja päätymistä hyljeksittynä Tahrattujen Taloon. Kun Seittien Talon pihalta löytyy pahoin loukkaantunut nuori nainen, jonka käteen on tatuoitu Elianan nimi, talon rauhallinen ja tarkoin säädelty arki rikkoutuu pysyvästi.

Kadonnut : Audrey

Iki-ihana chick lit -kirjailija Sophie Kinsella yllättää julkaistessaan ensimmäisen nuorille suunnatun kirjansa. Kadonnut: Audrey -kirja kertoo luonnollisesti tytöstä nimeltä Audrey, joka koulukiusaamisen vuoksi on kärsii ahdistuneisuushäiriöstä ja pysyttelee kotona käyden ainoastaan terapiassa. Kuvioon tulee mukaan kuitenkin isoveljen kaveri, joka onnistuu pikkuhiljaa särkemään Audreyn kovettuneen kuoren.

Stoner

Stoner on kirja, minkä halusin lukea vain siksi, että kuulin siitä niin paljon ylistäviä lausuntoja. Yleensä en lue enkä kuuntele, saati noudata, mutta nyt tein poikkeuksen ja olen siitä itseäni kiitellyt.

Stoner on valloittava kirja, joka sivu tuottaa lukijalleen nautintoa. John Williams kirjoitti kirjan jo 1965 ja vasta nyt se on saanut mainetta, nyt sitä vasta luetaan. Miksi tällainen myöhäisherännäisyys?

Love, Rosie

Rosie ja Alex ovat olleet parhaita ystäviä pienestä pitäen ja tuntevat toisensa perin pohjin. Jossakin vaiheessa tulee hetki, jolloin heistä olisi voinut tulla pari. Kuitenkin sattuma vie heidät eri suuntiin ja mahdollisuutta ystävyyden kehittymiselle rakkaudeksi ei tunnu tulevan. Silti heidän välillään säilyy vahva yhteys. Kysymys kuuluukin, mitä elämä on varannut heidän eteensä?

4 x 100

Isla, Seela, Hertta ja Jemina juoksevat 15-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrin viestijoukkueessa. Kesän kunnianhimoisena tavoitteena ovat SM-kisat, mutta haaveet uhkaavat kaatua kun Jemina yllättäen joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Miten käy viestijoukkueen? Entä ystävyyden? Asiaa ei helpota se, että valmentaja haluaa ottaa joukkueeseen Jeminan tilalle koulun oudoimman tytön, vasta 7-luokkalaisen Sirin. Siri tuntuukin hämmentävän vanhojen ystävysten kuvioita monin tavoin.

Akvaariorakkautta

Saaran mielestä Jouni on täydellinen mies, ja kumpikin on suhteessa onnellinen mutta sitten makkarin puolella alkaa tökkiä. Saara ei tiedä mitä haluaa, ei osaa rentoutua, fantasioi kivusta ja alistumisesta, toivoo seksiltä jotain mitä hän ei osaa selittää ja näin ollen Jouni ei osaa antaa. Kirja käsittelee Saaran tuntemuksia, keskittyen lähinnä seksiin ja myös kokonaisuutena siihen miten eksynyt ja hukassa Saara on, hän ei tunne itseään eikä tiedä millainen pitäisi olla. Hänellä on lehdistä luettuja mielikuvia siitä millainen parisuhteen pitää olla.

Sivut

Tilaa syöte RSS - rakkaus