Suomi

Ina Forsman

Rullaavan bluesmusiikin ystävät huomio! Ina Forsman on levyttänyt toisen albuminsa. Ensimmäinen oli covereita, ja tämä toinen on uutta musiikkia, jonka Forsman on säveltänyt yhtessä bluesartisti Tomi Leinon kanssa. Tekstit ovat laulajan omia.

Ina Forsman on suomalainen, mutta maailmalla keikkaileva nuori artisti. Ina Forsman on jo tässä vaiheessa uraansa tinkimättömän vahva ja uskottava blueslaulaja. Bändikin on tömäkämpää tekoa kuin peruskokoonpainoissa, ja mukana on myös nelihenkinen The Texas Horns.

Vanhukset nyt kotihoidon armoilla

Ehtoolehdon pakolaiset on jatko-osa Minna Lindgrenin esikoisromaanille Kuolema Ehtoolehdossa. Tässä kirjassa samat päähenkilöt, yli yhdeksänkymppiset Siiri, Irma ja Anna-Liisa, muuttavat pakoon vanhusten palvelutalon putkiremonttia.

Munkkiniemen ladyt vuokraavat kimppakämpän Hakaniemestä ja tutustuvat heille hieman vieraampaan Helsinkiin sekä sen asukkaisiin. Humoristisen veikeä meno jatkuu niin Hakaniemen hallissa kuin raitiovaunuissa.

Värittömän miehen matkassa

Japanilainen mies Tsukuru on nuorena kuulunut tiiviiseen viiden lukiolaisen kaveriporukkaan. Kolmen pojan ja kahden tytön yhteisössä on vallinnut syvä yhteenkuuluvuus, luottamus ja harmonia. Kahden yliopistovuoden jälkeen ystävät kuitenkin hylkäävät Tsukurun ilman selityksiä tai yhteydenottoa. Tämä jättää väkisinkin jälkensä nuorukaiseen.

16 vuotta myöhemmin Tsukurun naisystävä kannustaa tätä ottamaan selvää, miksi ystävät käänsivät selkänsä. Tsukuru lähtee tapaamaan kavereitaan, jopa sitä tyttöä, joka on muuttanut Suomeen. Asiat alkavat selvitä…

Irinan irtiotto

Irinan uusin albumi Mikä mahtaa olla in julkaistiin viime vuoden loppupuolella. Tälle albumille Irina on valinnut esitettäväkseen 12 alun perin muiden artistien tuotantoa olevaa kappaletta. Coverlevyn myötä Irina ottaa näin etäisyyttä omaan musiikkiinsa. Sitä laulaja on omien sanojensa mukaan kaivannutkin.

Kaksi levyllistä ehtaa camp-iskelmää

Maaliskuussa ilmestyi 49 camp-iskelm√§klassikkoa sis√§lt√§v√§ tupla-cd Riman alta ja ohi maalin ‚Äď Suomi-iskelm√§n hurjimmat harhalaakit. Monet kokoelman kappaleista ovat sellaisia, joita ei aiemmin ole julkaistu cd:ll√§ ja jotka ovat ehk√§ jo ehtineet painua unohduksiin. Kokoelmalla esiintyy sek√§ tunnettuja iskelm√§artisteja (mm. Tapani Kansa, Danny & Armi, Joel Hallikainen) ett√§ muista kuin musiikillisista ansioistaan tuttuja julkisuuden henkil√∂it√§ (mm. Timo T. A. Mikkonen, Kari Salmelainen).

Complete... kaikki

Mana Mana on merkittävä suomalainen rockbändi, jonka ainutlaatuinen soundi koostuu Jouni Mömmön persoonallisista vokaaleista ja Otra Romppasen taidokkaasta kitaransoitosta. Bändin sanoitukset ovat erittäin synkkiä ja musiikki hyvin raskasta, välillä jopa psykedeelistä.

Näyttelijätär : Ritva Oksanen

Kun Ritva Oksasen 50-vuotis taiteilijajuhla lähestyi, Outi Popp kirjoitti käsikirjoituksen juhlanäytelmään, joka oli katsaus Ritvan rooleihin. Näyttelijär esitettiin Hämeenlinnan teatterissa. Materiaalia piisasi niin paljon, että siinä oli hyvät ainekset myös kirjaksi. Niinpä me saamme nyt lukea aivan ihanan kirjan!

¬†¬†¬† ‚ÄúLukijaa pyydet√§√§n asettumaan h√§nelle varatulle paikalle.‚ÄĚ

Am√°lia tribute : fado original in Finnish

Fado on Portugalissa kehittynyt kansanmusiikin tyyli, joka on liitetty vuonna 2011 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Nyt tähän kaihoisaan koristeelliseen suojelukohteeseen on tarttunut suomalainen fado-laulaja Kirsi Poutanen, ja ensimmäistä kertaa fadoa on levytetty suomen kielellä. Sävellyksiin onnistuneesti istuvat suomennokset on tehnyt Tarja Härkönen.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Suomi